Макар и със закъснение от една година заради пандемията от коронавирус, Европейското първенство бе открито тази вечер!

Легендарният тенор Андреа Бочели изпълни арията на Пучини - "Nessun Dorma", която стана много популярна сред футболните фенове, след като великият Лучано Павароти я изпълни на Мондиала през 1990 гoдина в Италия.

Снимка 534363

Източник: GettyImages

Всяка една държава бе представена от големи надуваеми топки, представящи цветовете на всички страни. Всичко това се случи под съпровода на Хорa на италианските въздушни сили.

Снимка 534364

Източник: GettyImages

Виртуалното изпълнение на Боно от U2 направи незабравима церемонията на "Стадио Олимпико". Неповторимият глас на вокалиста и световноизвестният нидерландски DJ - Мартин Гарикс огласиха трибуните с химна на турнира "Ние сме хората" ("We are the people").

Снимка 534362

Източник: GettyImages

Мачовете ще се проведат в 11 държави, а отборът-победител ще стане ясен на 11 юли. Стадион "Уембли" в Лондон ще освети лицата на двата тима-финалисти, но само един ще ликува с купата "Анри Делоне".

УЕФА взе решение да разхвърля домакинството в 11 страни в чест на 60-годишнината на турнира и като символ на обединена Европа. От централата обаче уточниха, че това едва ли ще се повтори, защото организацията е доста сложна, още повече във време на пандемия.

Президентът на Франция стиска палци на Карим Бензема

Президентът на Франция стиска палци на Карим Бензема

Завръщането му в националния отбор надхвърля рамките на спорта, споделя Макрон