Мъжкият баскетболен тим на Берое победи с 91:70 КК Куманово в пряк сблъсък за първото място в група "А" на Балканската лига. Това е 11-ата поредна победа на старозагорци у дома. Те приключиха участието си в групата с актив от седем победи и едва три загуби.

Играчите на старши треньора Любомир Минчев спечелиха категорично всяка една от четирите части и не оставиха никакви съмнения в превъзходството си, въпреки че мачът бе без особено значение и за двата тима, които продължават в следващата фаза на турнира.

Най-резултатен за Берое с 21 точки и 10 борби бе Аарън Джоунс, Брандис Рос добави 16 точки, а с 11 завърши Омари Гудъл. За Куманово най-полезен с 18 точки бе Данило Миятович.

Берое продължава напред в Балканската лига по баскетбол

Берое продължава напред в Балканската лига по баскетбол

Постигна 6-а победа на турнира

По регламент за втората групова фаза се класират първите четири отбора от всяка от двете групи "А" и "В". Във втория етап ще бъдат формирани нови две групи - "С" и "D". Като победител в група "А", Берое ще попадне в група "С", където ще бъдат още вторият и третият от група "В", както и четвъртият от група "А". Резултатите от първата фаза се зачитат за втората.