В Литва разочарованието от пропуснатото елиминиране на Лудогорец от местния шампион Жалгирис се смесва със задоволството, че все пак са осигурени още шест европейски вечери за феновете на футбола в балтийската страна.

Жалгирис спечели редовното време с 3:2 и изравни общия резултат след 1:0 за българския първенец в първата среща. Това наложи да се играят продължения. Но точно в последните минути преди дузпите съдията отсъди наказателен удар за гостите.

Гледайки всичко от разстояние, казахстанският старши треньор на Жалгирис Владимир Чебурин стисна юмрук, преглътна горчиво и прекоси полето, докато си тръгваше към тунела.

"Играхме много добре, вкарахме бърз гол, а след това реагирахме на пропуснатия гол в нашата врата с още един за 2:1. Мачът беше красив. Срещата беше такава, каквато трябваше да бъде за феновете - винаги водихме, имаше продължения, но заради онзи пропуснат гол в Разград българите успяха да бъдат крачка напред. Всичко обаче завърши с голямо разочарование. Както и да е, казах на играчите след мача, че се гордея с тях. Заслужавахме да играем в Лига Европа, много го искахме. За съжаление обаче. . .", каза Чебурин след мача,цитиран от БТА.

"Нямах време сега след мача да анализирам този момент. Но колкото и да говорих с футболистите ни, това си остава странно решение. Не бих искал да давам оценки на съдиите. Това е футболът, това се случва в него. За съжаление. Не можете да го избегнете. Мисля, че играхме така, че действително не заслужавахме да загубим. Не гледам тези епизоди веднага след мача. Просто вярвам на моите играчи, а те казват, че е ръка, тъжно констатира специалистът от Караганда. Той обаче явно ще трябва да преосмисли дали да вярва толкова на своите играчи, тъй като видеоповторенията показаха, че топката се отбива в долната част на гърба на защитник на Лудогорец.

Лудогорец елиминира Жалгирис и попадна в груповата фаза на Лига Европа

Лудогорец е за шести пореден път в групите на Лига Европа след неочаквана драма с Жалгирис

Гол от дузпа в 118-ата минута отърва "орлите" от резил във Вилнюс