Българската съдийска бригада отнесе сериозни критики от медиите в Азербайджан за представянето си на мача между местния Карабах и португалския Брага.

Мачът беше ръководен от сочения за рефер номер 1 у нас Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а Никола Попов ще бъде четвърти съдия. Българи бяха и реферите, които отговаряха за видеоповторенията (ВАР). Главен ВАР съдия бе Ивайло Стоянов, а асистент ВАР - Драгомир Драганов.

Първата среща в Португалия завърши с изненадваща убедителна победа на азерите с 4:2, които тази вечер се наложиха с 3:2 след продължения. Претенциите на азерите са за втория жълт картон на Елвин Джафургалиев в 57-ата минута.

"Отстраняването му беше абсолютно несправедливо. В този епизод може би имаше основание за картон, но при първия той беше буквално изсмукан от пръстите. За подобни нарушения футболистите на Брага не получаваха картони, а изключително грубо нарушение на Алваро Джало не беше санкционирано с червен картон.

Но ние вече не се изненадваме от липсата на съдийска безпристрастност в мачовете в евротурнирите, особено, когато играе Карабах", пише сайтът Азериспорт.

Кабаков не попречи на Карабах срещу Брага

Кабаков не попречи на Карабах срещу Брага

Двубоят в Баку стигна до продължения