В Шотландия ще бъде повдигнато съдебно обвинение срещу защитника на Славия (Прага) Ондржей Кудела. Причината е скандалът по време на мача от Лига Европа с Рейнджърс.

Тогава Глен Камара се оплака, че е обиден на расова основа от Кудела по време на реванша от осминафиналите, където Рейнджърс беше елиминиран, а вчера УЕФА наказа чешкия защитник за 10 мача.

"Днес полицията в Шотландия потвърди, че делото срещу Ондржей Кудела е внесено за разглеждане от прокурора във връзка с мача, игран между Рейнджърс и Славия Прага на 18 март," заяви адвокатът на Камара Амер Ануар. "Полицията вярва, че разполага с достатъчно доказателства за наказателно обвинение за "расово поведение"от страна на Кудела срещу Глен Камара."

Кудела може да бъде глобен или дори осъден на до шест месеца затвор или и двете, ако бъде признат за виновен.

Очакваше се полицията в Шотландия да разпита Кудела, когато той трябваше да пътува до Лондон, за да играе с Арсенал на четвъртфиналите миналата седмица. От клуба заявиха, че той не е способен да пътува, след като УЕФА му наложи временно наказание за един мач часове по-късно.

"Разочароващо е, че към днешна дата Кудела не е сътрудничил на полицията в Шотландия, не е присъствал на никакви разпити в полицията и не е предоставил пълно изявление на полицията в Шотландия", добави Ануар.