Германският Хановер 96 се класира по повече от убедителен начин за 1/4-финалите на Лига Европа. След 2:2 преди седмица срещу Стандард в Лиеж, тази вечер възпитаниците на Мирко Сломка разбиха съперника с 4:0.

Най-нещастен след тази среща обаче може да бъде бразилецът в състава на гостит - Кану. 27-годишният централен защитник се погрижи за два от головете на 96 в собствената си врата.

Хановер повече още в 4-ата минута и загатна за нещо сериозно в този двубой, след като преди седмица заличи пасив от две попадения. Вече споменатият Кану се оказа на неподходящото място в 21-ата минута, за да удвои в полза на противника на своя Страндард.

Сякаш и малкият лъч надежда за белгийците се изпари в 58-ата, защото тогоанецът Гакпе получи втори жълт картон и напусна терена. Това позволи на домакините на натиснат още по-сериозно. И така в 73-ата отново Кану оформи класиката. В третата минута на продължението на редовното време Серхио Пинто оформи на 4:0 успеха на хановерци.

Срещу кого възпитаниците на Мирко Сломка ще играят на 1/4-финалите, ще стане ясно утре. Именно в петък е жребият за решителната фаза Лига Европа.