Етър (Велико Търново) дълго време беше един от безспорните претенденти за завръщане в Първа лига, но лоша серия ги изхвърли от топ 3 на втория ешелон. Сега виолетовите ще трябва да играят на бараж за влизане в елита, който е на 28 май срещу Ботев (Враца). Старши треньорът им Веселин Великов определи този мач като задължителен на всяка цена.

"Поведохме рано в мача, вкарахме втори гол, а в началото на второто полувреме и трети, но явно се отпуснахме накрая. Позволихме на Добруджа без някакви положения на намали на 3:2. Реалният резултат беше 5:1, смята треньорът.

Етър отива на бараж за efbet Лига

Етър отива на бараж за efbet Лига

Победиха Добруджа

"Разбира се, че съм ядосан за цялостното представяне, след като десет месеца и половина бяхме на едно прилично ниво, а в последния месец не знам какво се случи. Има много причини за това, което стана, но най-голямата вина е в нас - треньорите и футболистите.

"Няма значение срещу кого ще играем на баража, трябва да го спечелим! Днес четирима играчи, които висяха с картони и ги запазихме за баража. Ако беше се наложило, щяха да влязат през второто полувреме. Момчетата трябва да разберат, че това е един мач, в който всичко се случва, и трябва да направим всичко възможно да победим. Трудно ще бъде. Вече казах, че изпуснахме питомното и ще трябва да гоним дивото, но явно такава ни е съдбата".