Веселин Великов даде първото си интервю като старши треньор на Етър минути след подписването на договора с "виолетовите". 

- Добре дошъл отново на "Ивайло"! Лесно ли стигна до решението да поемеш Етър?

- Благодаря! Имахме разговори с ръководството, за мен най-важно беше, че отборът има цел завръщане в елита. Всички трябва да знаят, че това няма да стане лесно. Бюджетът е намален, но смятам, че футболистите, които сме избрали да останат, както и новите, ще свършат работа. Лошото бе само, че трябваше да направим селекцията за три дни, знаете, че повечето отбори започнаха подготовка. Беше трудно, но се надявам, че ще успеем!

- Раздели се с отбор, който стана в елита, а поемаш тим във Втора лига. Ще коментираш ли причините за раздялата?

- И двата отбора можеха да се спасят. Дали работя в Любимец, Кариана, Дунав или Ботев (Вр), искам моите отбори да побеждават. Имахме във Враца разминавания с ръководството по отношение на финанси, на трансферна политика, преди три месеца бяхме говорили други неща и дойдоха разминавания. Пожелавам успех на хората във Враца, но моят отбор вече е Етър и искам по най-бързия начин да се завърне в Първа лига! Да играем добър и красив футбол и да върнем хората по трибуните!

- Поемаш тима ден преди старта на подготовката, ще успеете ли да направите селекцията?

- Всички отбори бяха започнали подготовка и някои от играчите, които исках да привлечем, вече имат договори. Но мисля, че събрахме един боеспособен отбор. Искаме да се върнем бързо в елита, което няма да е лесно, защото във Втора лига се играе различен футбол. Но ще направим всичко възможно, за да изпълним целта.

- Кои влизат в твоя щаб?

- Мой помощник ще бъде Димитър Иванов, с когото работих в Ерден и Враца. Христо Иванов също влиза в треньорския щаб, ще бъде играещ треньор на вратарите. Досегашният треньор на дублиращия отбор Марин Стефанов е третото име в моя екип.

- Оформен ли е вече съставът?

- От досегашния отбор в елита останаха 9 футболисти, но преговаряме с още от тях. Намерил съм 4-5 нови попълнения, които ще вдигнат класата на отбора. Ще ги видите на първата тренировка. Освен тях можем да вземем още максимум две-три имена. Контролните срещи вече са насрочени, в понеделник започваме здраво работа.

Веселин Великов e новият треньор на Етър

Веселин Великов e новият треньор на Етър

Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре Великов ще изведе "болярите" за първа тренировка