Старши треньорът на "Етър" Веселин Великов обяви програмата за зимната подготовка, селекцията и очакванията си за пролетния полусезон на "виолетовите".

Г-н Великов, както е новото в отбора за старта на подготовката?

- Имаме три нови попълнения - Георги Александров, централен защитник, който идва от Левски, Цветомир Тодоров, с когото съм работил в Кариана (Ерден) и идва от Бдин. Той ще замести напусналия Николас Фемия. Дойде и едно момче на проби, което искам да видя - Кирил Киров, офанзивен полузащитник. Ще видим каква е възможността Ромеш Ивей да продължи при нас, ако не - ще вземем още един офанзивен футболист на неговата позиция.

Георги Александров: Велико Търново е футболен град и хората заслужават да гледат силен Етър

Георги Александров: Велико Търново е футболен град и хората заслужават да гледат силен Етър

Той даде първото си интервю като футболист на "болярите"

Как очаквате да се развият нещата с Ивей?

- Да се надяваме, че ще ще се реши да има право да играе във Втора лига, въпреки че е от държава извън Европейския съюз. Но ако не стане, ще търсим футболист на неговия пост.

Кои са напусналите?

- Николас Фемия, който си замина за Аржентина, и Мартин Петков. Всички останали се явиха на първата тренировка. Тепърва ще видим кондиционното им състояние, в следващите два дни им предстоят изследвания. Аз съм им раздал програми и ако са ги спазвали поне на 50%, ще са добре, но знам, че българските футболисти много-много не обичат по празниците да спазват нещата. Надявам се до седмица-две да ги вкараме във форма.

Как стоят нещата с ковида, ще се правят ли тестове?

- Над 90 % от играчите са изкарали ковида или имат антитела и сертификати. Не очаквам да имаме проблеми. Миналата година това ни попречи, в последните два мача 4 човека бяха с ковид и не можахме да разчитаме на тях. Само двама-трима нямат сертификати, ще им направим тестове, но всички за живи и здрави.

Какво предстои в подготовката?

- До 24 януари сме във Велико Търново, после заминаваме на лагер в Благоевград за десет дни и после се връщаме тук до началото на първенството. Насрочили сме седем контроли. На 19-и играем срещу дублиращия отбор на Етър, на 22-ри приемаме Загорец (Нова Загора). На лагера на 27 януари играем с Локомотив (Пловдив), на 29-и с Кюстендил, на 2 февруари с Марек (Дупница) и на 4-и с Пирин (Благоевград). Последната проверка е на 12 февруари във Велико Търново срещу Дунав (Русе).

Къде ще тренирате във Велико Търново и притеснява ли ви, ако падне сняг?

- Да, притеснява ни, но ще тренираме в Дебелец, гледахме и стадиона в Леденик. Ако падне сняг, ще тренираме на изкуствения терен "Трифон Иванов".

Етър започна подготовката с трима нови в състава

Етър започна подготовката с трима нови в състава

В 14:00 ч. треньорският щаб изведе футболистите на стадион "Ивайло" за първа тренировка

Целта влизане в елита остава ли и оптимист ли сте?

- Да, оптимист съм. Лошото е, че двама-трима основни футболисти ни напуснаха, но ще направим всичко възможно и без тях Етър да бъде между първите три в класирането, което дава право на участие в Първа лига. Мисля, че целта е напълно постижима.