Tреньорът на Етър - Емануел Луканов увери, че целта пред всички остава атака на елита. Припомняме, че бе направена промяна в треньорския щаб на клуба, като на мястото на Христо Иванов поста треньор на вратарите поема Калоян Чакъров.

- Г-н Луканов, Етър стартира подготовката си, остава ли пред отбора цел завръщане в елита?

- Разбира се. Въпреки проблемите, въпреки което се случва като цяло и в държавата, и по клубовете, нашата цел си остава да атакуваме Първа лига по един, или по друг начин. Пак ще повторя, не искам психоза, не искам всичко да се случва на всяка цена, но искам да знаете, че всички - от щаба до феновете, общественост, футболисти, ще натиснем това наистина да се реализира до края на май. Ако стане по-рано - още по-добре!

- Това обаче явно ще става в трудни условия?

- Ситуацията е такава. Но трябва да използваме качествата на футболистите, името и емблемата на Етър. Да бъдем обединени, а не всеки един да набляга на собственото си его. Трябва да има единност и да постигнем целта. Този отбор нито е мой, нито е на някого, той е на целия град Велико Търново и на цялата общественост. Нека няма това разделение, което леко усетих през шестте месеца, откакто съм тук.

- Как ще коментирате селекцията? Няколко футболисти напуснаха, привлякохте нови.

- Напуснаха по една или друга причина, но няма незаменими. Потърсихме други футболисти на тяхното място, взехме ги и смятам, че с тях трябва да постигнем целта. Марио Балъков е на проби, за да се запознаем с качествата му. Селекцията е завършена на 95 %.

- Уточнихте ли всички контроли, тъй като имаше две свободни дати?

- Да, ще направим седем проверки, първата от които е в събота срещу Янтра (Габрово). За двете свободни дати: на 21 януари ще играем с втория отбор на Етър, а подготовката завършваме с мач на 4 февруари в Разград срещу Лудогорец-2.

Калоян Чакъров отново ще работи в Етър

Калоян Чакъров отново ще работи в Етър

Завърна се в родния си клуб