Една от легендите на Етър Калоян Чакъров се завърна в родния си клуб и поема поста треньор на вратарите, който досега заемаше Христо Иванов. Чакъров, който е единственият футболист, ставал шампион на България и с юношите, и с мъжете на Етър, бе в треньорския щаб на "виолетовите" дълги години до лятото на 2021 г. След това работи като треньор на вратарите в школата на Ботев (Пловдив), а от днес влиза в треньорския щаб на Емануел Луканов.

"Завръщам се у дома. Когато те покани родният клуб - не се отказва! Благодаря на ръководството на Ботев (Пловдив), имах честта и удоволствието да работя в най-добре организирания клуб в страхотна атмосфера с невероятни професионалисти. Благодаря им и за разбирането, което проявиха.

Решението да се завърна в Етър е предизвикано и от лични мотиви от семейно естество. Има житейски ситуации, които са приоритет. Вече съм част от треньорския щаб и всички сме в услуга на клуба. В момента Етър разполага с двама много добри млади вратари, познавам отлично качествата им. Никога не е късно да се обзаведем и с някой по-опитен, селекцията е отворена.

С Емо Луканов се познаваме отдавна, израснали сме заедно, още нашите родители са играли заедно. Имаме обща история в чужбина, сходни разбирания за футбола. Ще направя всичко възможно, за да се постигнем общата цел!", коментира Калоян Чакъров.

Христо Иванов сложи край на кариерата си

Христо Иванов сложи край на кариерата си

Поема по нов път