Треньорът на Етър Петко Петков даде интервю, в което говори за подготовката на тима до момента, за селекцията, за бъдещето и за очакванията за пролетния полусезон.

Г-н Петков, как премина подготовката в Турция?

- Направихме много добър лагер. Най-вече съм доволен от това, че свършихме всичко планирано. Нямахме провалени мачове и тренировки, всичко бе по план. Времето бе благоприятно и свършихме основната работа от подготовката. Не само физическата, аз не разделям подготовката на отделни части. Всичко е важно за футбола, работим по всички аспекти - в чисто игрови план, имаше и доста кондиция, и работа за сила... Това са нормални неща от този етап от подготовката. Радващото е, че нямаше сериозни контузии.

В контролите видяхте ли стиковката, която искате?

- Видях доста хубави неща, но видях и неща, които трябва да изчистваме. Това е нормално на този етап. Направихме стойностни контроли срещу добри отбори. Получиха се динамични мачове, ние точно това търсехме - да има повече динамика в играта. Надявам се постепенно да изчистваме и подобряваме нещата и в кондиционен, и в игрови план.

Милчо Ангелов поднови тренировки с Етър

Милчо Ангелов поднови тренировки с Етър

Нападателят се завръща след контузия в ахилеса

Има ли контузени футболисти в момента?

- За радост - не. Хубчев е единственият, беше много неприятно, че се случи така с него още първата седмица. Други травми нямаме. В Анталия имаше играчи с неразположение следствие на вируси, но това са нормални неща през този период. Всички са здрави и чакат с нетърпение да се поднови първенството.

Педро Лагоа подписа договор, той е петото ново име...

- Да, Педро вече е футболист на Етър. Той е един млад и перспективен играч и се надявам да вдигне нивото на тима. Аз съм доволен от старанието на всички нови попълнения. Ясно е, че има период на адаптация, но имаме още две седмици и се надявам това по-бързо да се случи и наистина петимата да помогнат на Етър.

Очертават ли се на този етап други нови имена?

- Не, въпреки че процесът винаги е отворен. Няма засега да има нови попълнения, имаме достатъчно футболисти и се надявам отборът да изглежда добре.

Тим от корейската втора дивизия удари Етър

Тим от корейската втора дивизия удари Етър

Ансан реши всичко в тази контрола

Какво е бъдещето на момчетата от школата, които се готвеха с тима (не визираме Кольо Станев, който отдавна си е част от мъжкия отбор)?

- Стелиян Добрев и Борислав Марков са двама перспективни играчи. За мен винаги е било удоволствие да работя с млади футболисти. Те продължават подготовката си с първия отбор, сигурен съм, че ще намират място и на терена. Байдаков и Цонев ще тренират с първия отбор, за тях ще се вземе допълнително решение.

Какво още предстои до първия мач с Берое?

- Има две седмици до началото на първенството, в които ще продължаваме да обръщаме внимание на кондицията. Основно работим в игрови план. Тренировките ще бъдат тук във Велико Търново. В събота ни предстои контролна среща с Литекс в Ловеч и след това се готвим за гостуването в Стара Загора.

Етър ще завърши контролите през зимата с гостуване на Литекс

Етър ще завърши контролите през зимата с гостуване на Литекс

Мачът ще бъде на 8 февруари (събота) от 14:00 ч.

Избистрен ли е за Вас основният състав?

- Всеки един мач помага повече и повече нещата да се избистрят. Ние едва ли ще имаме основен състав, аз искам да разчитам на една по-голяма група от футболисти. Повече играчи да бъдат готови да влизат и да играят. Със самото избистряне на 11 играчи едва ли сме готови. Но в първенството ще има много мачове и на нас ни е необходима една група от 15-16 футболисти, които няма да се делят на титуляри и резерви.

Целта пред Етър?

- Целта е оставането в елита. Ясно е, че сме доста далеч от първата шестица и че ще сме във втората осмица, това са реалностите. Там жребият ще определи групи в зависимост от класирането. Важното е Етър да остане в "А" група и постепенно да поставяме основи за нещо, което има перспектива.

Да разбираме ли, че най-важната задача е тимът да избегне баражите?

- Абсолютно. Нашата цел е Етър да е колкото може по-напред в класирането, но това е футбол... Трябва да си кажем истината - чака ни един тежък полусезон.

Етър подписа с португалец

Етър подписа с португалец

Педро Лагоа е петото ново попълнение на клуба през зимната пауза