Нападателят Мартин Тошев е най-опитното име от новите попълнения на Етър. Роден е на 17 април 1990 г. и е юноша на Пирин (Благоевград), но едва 17-годишен преминава в ЦСКА. У нас е играл още за Черноморец (Бургас), Славия, Септември (Сф), Пирин и ФК ЦСКА 1948.

В чужбина е носил екипите на Кьолн II, Ерцгебирге, Ал Ахед, Жетису, Шахтьор (Караганда, Казахстан) и Академика (Клинчени, Румъния). През есента игра за Спартак (Варна), с който се раздели по взаимно съгласие, а от януари пристигна в Старата столица и на него ще се разчита да подсили сериозно атаката на "виолетовите".

"Свързаха се с мен, коментирахме и предприех тази крачка да дойда тук. Целта е да изпълним целта - връщане в елита на Етър, където му е мястото. Не се чувствах щастлив в Спартак (Вн), не беше моето място и разтрогнахме с тях през есента по взаимно съгласие.

Човек трябва да има цели, за да върви напред. Затова и дойдох тук - Етър е отбор с традиции, събрали сме се да изпълним поставената задача, която вече споделих.

С Емо Луканов не сме работили заедно досега, но доста добре го познавам. Не съм човекът, който трябва да го коментира, но съм оптимист, че ни предстоят добри дни", заяви Мартин Тошев пред официалната страница на клуба.

"Нямам никакъв проблем с адаптацията, с много от момчетата се познавам. Заварих доста добра съблекалня и в това отношение нямам никакъв проблем. Физически съм много добре, от няколко дни вече тренирам и с отбора.

Имаме един месец да се подготвим на ниво, за да можем по най-добрия начин да влезем в мачовете. Целта е ясна - тимът да е поне на едно от първите две места и аз мисля, че ще се справим. За това съм дошъл, амбициозен човек съм и ще помогна на отбора, за да го върнем в елита", уверен е опитният нападател.

Селекцията в Етър е завършена на 95%

Селекцията в Етър е завършена на 95%

Да бъдем обединени, а не всеки един да набляга на собственото си его, коментира Емануел Луканов