Етър приема Миньор (Перник) в петък от 15:00 ч. в пореден мач от Втора лига. Двубоят бе поверен на елитния рефер Ивайло Стоянов с асистенти Мартин Венев и Стоян Стоянов, четвърти съдия е Борис Попов, а съдийски наблюдател - Радослав Станев.

"Болярите" водят с 9 точки аванс пред преследвачите Крумовград и Спортист (Своге) и в оставащите 9 кръга са им необходими пет победи, за да се върнат в елита.

Миньор обаче води борба за оцеляване в групата и в последните си пет мача няма загуба, като записа 2 победи и 3 ремита.

"Много важен мач ни предстои. Има настроение в нашия отбор, като сме в серия от три поредни победи. Наистина ни очаква труден и оспорван сблъсък, тъй като Миньор е отбор с традиции в българския футбол, в последните си пет мача нямат загуба. Въпреки че Етър е сред водачите в класирането, а съперникът е в борбата за оцеляване, това не ни дава огромно предимство. Призовавам феновете да дойдат и да подкрепят отбора, както са го правили винаги, и с тяхна помощ да спечелим мача, което ще ни даде допълнителен тласък в борбата за влизане в елита", коментира спортно-техническият директор на Етър Стефан Атанасов.

Контузиите на Дани Младенов и Здравко Илиев отшумяха и голмайсторът ще е в групата за мача, а Здравко Илиев също тренира с тима, но все още е под въпрос. Извън нея със сигурност остава само възстановяващият се Яни Пехливанов. Всички останали са на линия.

Емануел Луканов: По-добре да объркаме с жената, отколкото с централния нападател

Емануел Луканов: По-добре да объркаме с жената, отколкото с централния нападател

Мисля, че 100% сме уцелили с централния нападател в лицето на Мартин Тошев, коментира специалистът