Емануел Луканов върна Етър в Първа лига, но не е ясно дали ще продължи да води отбора. Специалистът не може да се оплаче от оферти в момента, а запознати твърдят, че имал и три оферти от чужбина. Едната от тях била от Италия и е доста сериозна, съобщава "Мач Тедеграф". Договорът му с "виолетовите" изчита на 15 юни. Етър и

Луканов водят разговори, но на този етап няма нищо конкретно от страна на "болярите".

Етър - Спартак (Плевен) 3:0 в мач от Втора лига

Етър отпразнува завръщането в елита с разгром над Спартак

"Болярите" се забавляват

Луканов поддържа добри връзки в Италия, където има опит като футболист. По време на кариерата си той е играл за Перголетезе, Киари, Кастелана и Нуова Веролесе, където е оставил отлични впечатления с изявите си. У нас Луканов е бил помощник-треньор в Черно море и Берое. При "моряците" той работи в продължение на 9 години като в този период асистира на Стефан Генов, Никола Спасов, Адалберт Зафиров и Георги Иванов.

Има опит и в чужбина. Луканов два пъти бе помощник на Ивайло Петев. Първо в Ал Кадисия от Саудитска Арабия, а след това и Ягелония.

Той пое Етър през миналата година и успя да спечели промоция от първия си опит.

Близки до него твърдят, че предпочита да остане в родния си град и да води "болярите" в елита. "Тук му е сърцето", твърдят те. В крайна сметка обаче и ръководството на Етър трябва да покаже, че оценява усилията му.