Висшата лига на Англия ще въведе засилени мерки за сигурност, за да се предотвратят инциденти с публиката, обявиха от организацията. Предложението е било прието единодушно на срещата на ръководствата на футболните клубове, като те са се разбрали да осигуряват допълни стюарди при гостуванията си.

В последните седмици от изминалия сезон имаше няколко случая на фенове, нахлуващи на терена. В заключителния кръг, в който Манчестър Сити спечели титлата, запалянко на "гражданите" удари шведския вратар на Астън Вила Робин Олсен при масова инвазия на игрището на стадион "Етихад", пише "Тема спорт". Преди това подобно нахлуване имаше и от страна на феновете на Евертън, когато любимият им отбор победи с 3:2 Кристъл Палас и си осигури оставането в елита. Мениджърът на "орлите" Патрик Виейра пък влезе в саморазправа с част от феновете на Евертън и в момента случаят се разследва.

Английските фенове се проявиха в Мюнхен

Английските фенове се проявиха в Мюнхен

Арестуваха най-дейните в просташките изяви

"Висшата лига ще се опита да разреши и проблема с внасянето на пиротехнически средства на стадионите", посочи изпълнителният директор Ричард Мастърс. "Жизненоважно е всеки, който ходи на мач, да се чувства в безопасност. На привържениците трябва да се припомни, че е забранено нахлуването на терена по което и да било време. Това е място за футбол и при никакви обстоятелства играчи, мениджъри и официални лица не трябва да изпитват страх по същия начин, по който феновете трябва да са спокойни на трибуните", заяви Мастърс.