Суперлативите за представянето на Илия Груев и Лийдс в полуфиналния плейоф срещу Норич не стихват. Българинът бе в основата на успеха на "йоркшърци" с 4:0 и класирането им за финала на "Уембли" срещу Саутхемптън, който ще определи кой тим ще играе във Висшата лига през новата кампания.

Груев демонстрира отлична игра на "Елънд Роуд", като още в 7-ата минута даде преднина на своя тим с първия си гол в Англия. Българският национал се разписа с прекрасен удар от фал.

След последния съдийски сигнал похвалите за полузщитника не закъсняха. В една от групите на феновете на Лийдс, привържениците го сравниха с италианската легенда, Андреа Пирло.

"Възхищавам се на интелигентността на Илия Груев на терена. Той забеляза лошото позициониране на вратаря и не губи време, стреля и отбеляза, за да свали рано напрежението върху тима. Първият гол бе решаващ и той го осигури, когато бе най-важно. През целия сезон спокойствието и работоспособността му в халфовата линия бяха изключителни. Каква сделка се оказа той! Българския Пирло!", гласи коментарът за представянето на Груев.