Астън Вила ще направи официално запитване към шотландския Рейнджърс през тази седмица, за да говори с мениджъра Стивън Джерард във връзка с треньорската позиция в клуба, съобщава "Дейли Мейл".

Счита се, че бившият капитан на Ливърпул пък е отворен към евентуално предложение, което би искал да изслуша, след което да вземе и решение.

Джерард е приоритет за Вила след раздялата с Дийн Смит, като собствениците Насеф Соуирис и Уес Идънс, както и изпълнителният директор Крисчън Пърслоу, са силно впечатлени от неговата работа при Сините от Глазгоу.

Стивън Джерард също влезе в "Залата на славата"

Стивън Джерард също влезе в "Залата на славата"

Бившият капитан на мърсисайдци е петият футболист, който получава това признание през тази седмица

Специалистът има договор с Рейнджърс до лятото на 2024-а година и досега показва много сериозна лоялност към клуба, в който пристигна през 2018-а, а през миналия сезон спря хегемонията на Селтик и донесе първата титла от много време насам.

От Вила ще трябва да платят компенсация при евентуалното наемане на Джерард, което разбира се не би било някакъв проблем. Младият мениджър отдавна е спряган за завръщане във Висшата лига, като феновете на Ливърпул са сигурни, че рано или късно той ще поеме и треньорския пост на "Анфийлд".