Президентът на Уест Хем Дейвид Съливан обяви, че халфът Деклан Райс ще напусне клуба това лято. Снощи лондонският отбор победи Фиорентина (2:1) във финала на Лигата на конференциите.

"Дали този трофей е последен за Деклан в Уест Хем? Мисля, че да. Обещахме му, че ще го пуснем. Той иска да си тръгне и ние трябва да му намерим заместник. Не искахме това да се случи, предложихме на Райс заплата от 200 хиляди паунда на седмица преди година и половина, но той отказа. Не можеш да задържиш играч, който не вижда себе си в клуба.

Мисля, че нашият клуб ще започне да получава оферти от днес. 3-4 отбора проявиха интерес, но трябва да уважавате Уест Хям. Докато сезонът не приключи, няма нужда да се правят оферти към играчите", каза Съливан, цитиран от "talkSPORT".

Райс е възпитаник на Уест Хем и е вкарал 5 гола и е направил 4 асистенции в 50 мача за отбора във всички състезания през сезон 2022/23.

Порталът "Transfermarkt" оценява стойността на 24-годишния англичанин на 80 милиона евро. Основният претендент за играча е Арсенал.

Дейвид Мойс: Превърнахме един провален сезон в супер сезон

Дейвид Мойс: Превърнахме един провален сезон в супер сезон

Имах дълга кариера във футбола и знам, че подобни моменти не са много, споделя той