Новият мениджър на английския Евертън Шон Дайш признава, че в момента не преживява най-добрите дни в треньорската си кариера, но обеща "карамелите" да избегнат изпадане от елита, което би било първо от 72 години насам.

Дайш, който стана известен с работата си в Бърнли, беше назначен начело на Евертън в понеделник, след като Франк Лампард получи заповед за уволнение след 10 поредни мача без победа.

Официално: Шон Дайш е новият мениджър на Евертън

Официално: Шон Дайш е новият мениджър на Евертън

Дебютира срещу Арсенал

В момента Евертън е на предпоследното 19-о място в класирането, изправарвайки Саутхямптън по голова разлика. Но пък са на 2 точки от спасителната зона, което кара Дайш да смята, че нещата могат да се наредят в правилната посока.

"Извън външната шумотевица, която е обяснима предвид резултатите, мога да нарека Евертън един фантастичен клуб с огромна история и много фенове. В момента не сме във формата, която ни се иска да имаме. Може ли нямаме и достатъчно късмет, но аз не гледам така. Аз ще впрегна всички мои усилия да ги доставя тези липсващи неща на клуба. Тук съм да спася отбора от лоши случки", заяви Шон Дайш, цитиран от Ройтерс.

"Разбиващо сърцата за всички, които обичат Евертън, е да го видят на мястото, на което е. Но нямаме право да се оправдаваме с лошия старт. Искам да видя големи сърца, а не оплакващи се хора", заяви още младият специалист.

И първото предизвикателство е в събота срещу Арсенал - няма как да бъде по-голям тест, тъй като артилеристите имат едва едно поражение от началото на сезона и са повече от убедителни лидери. Дайш каза, че не носи магия в джоба си, за да промени отбора, но една победа и три точки срещу лидера могат да се превърнат в катализатор за излизане от положението, в което се намират.

"Победите са най-същественото нещо във футбола. Те могат да решат всеки проблем. А важните победи имат стойността на нещо много по-важно", обясни още Дайш.

Шон Дайш не си губи времето: Евертън предложи 40 милиона паунда за халф на Челси

Шон Дайш не си губи времето: Евертън предложи 40 милиона паунда за халф на Челси

22-годишният Галахър не получава много игрово време в Челси