Спорното попадение на Бернардо Силва за Манчестър Сити при победата срещу Астън Вила доведе до промяна на интерпретацията в правилото за засада.

Попадението на португалеца дойде, след като халфът на Сити Родри отне топката на Тайрън Мингс в гръб, като преди това Родри бе в 10-метрова засада, но според съществуващата интерпретация на правилото, след като Мингс е овладял топката на гърди, то позицията на играча на Сити вече е чиста, съобщава БГНЕС.

Това доведе до гневна реакция на мениджъра на Вила Дийн Смит, както и широка дискусия, като консенсусът беше, че Родри е получил нечестно предимство от забранена позиция.

Ралф Рангник отказал предложението на Челси

Ралф Рангник отказал предложението на Челси

Той беше спряган и за Милан

В крайна сметка от ръководството на Висшата лига Английската футболна лига, която менажира Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, са решили, че интерпретацията трябва да претърпи промяната и подобен гол в бъдеще няма да бъде зачитан във всички първенства и турнири в Англия.

Новата интерпретация ще важи само за ситуации, като тази с Родри и Мингс, но ако примерно защитникът на бирмингамци не бе овладял добре топката и тя бе попаднала в Родри, то засада нямаше да бъде отсъдена и след днешните промени. В случаи, в които играч на защитаващия се отбор поеме под контрол топката, то играчът в засада продължава да бъде в нелегална позиция и няма право да влезе в единоборство.