Футболната асоциация ще разследва предполагаеми расистки обиди по адрес на вратаря на Бирмингам Нийл Етъридж в мача от ФА Къп срещу Блекбърн Роувърс вчера, предава "Ройтерс".

Мениджърът на Бирмингам Джон Юстас заяви, че Етъридж е бил обиждан от фенове, след като докато се е радвал на изравнителното попадение на неговия отбор при равенството 2:2 в четвъртия кръг на турнира.

След гола Етъридж е отишъл при рефера Кийт Страуд, за да се оплаче от коментари, отправени към него.

"В края на краищата Нийл беше обиждан на расистка основа, което е напълно нередно. За подобни неща въобще няма място в обществото, още по-малко във футбола", каза Юстас пред BBC.

Бирмингам заяви, че ще помогне на властите, докато Блекбърн излезе с изявление, в което се казва: "Клубът има политика на нулева толерантност към всички форми на дискриминация и ще предприеме възможно най-строги действия срещу всички лица, идентифицирани за извършване на подобни престъпления"

"Наясно сме за предполагаем инцидент на расова дискриминация, който беше докладван на длъжностното лице на мача. Ние приемаме твърденията изключително сериозно и ще разследваме спешно този случай", заявиха от Футболната асоциация.

Кайседо благодари на Брайтън за всичко

Кайседо благодари на Брайтън за всичко

Горд съм, че успях да събера рекордна трансферна сума за клуба