Нюкасъл е способен да играе като равен с отбори с далеч по-скъпи играчи и по-голям бюджет, сигурен е мениджърът  преди двубоя с Манчестър Юнайтед от английското първенство по футбол.

Двата отбора ще се срещнат на "Сейнт Джеймсис Парк" в неделя и само месец след загубата на Нюкасъл срещу същия съперник на финала на Купата на Лигата. Той бе първи за "свраките" от 24 години насам.

Хау и Нюкасъл правят много силен сезон и се намират в битката за Шампионската лига, а около тях има отбори с три пъти по-голям оборот. Този на Юнайтед е почти 600 милиона британски лири.

"Можем да се противопоставяме на такива отбори, разбира се. Не е лесно, но е възможно", заяви Хау на пресконференция преди кръга във Висшата лига, цитиран от агенция ДПА.

"Цялата ми кариера е минала по този начин и винаги съм бил начело на отбора с по-малък бюджет. Това се случва вече много, много години. Ако ме питате как да победим такъв отбор, отговорът ми винаги е един - с отборен дух, сплотеност и план. Надявам се в неделя всички да бъдем на една вълна и да искаме победата повече от тях. Винаги съм следвал тази философия.

"Нюкасъл се състезава на елитно ниво и става все по-трудно. Аз обаче вярвам в отбора и знам, че футболистите ни ще дадат всичко от себе си".

Нюкасъл наскоро смени собствениците си и постепенно започна да гради състав, който е способен да побеждава най-добрите във Висшата лига. Хау обаче не е сигурен дали "свраките" могат да се конкурират с отбори като Юнайтед на трансферния пазар.

"Не съм правилният човек за този въпрос. Знам, че клубът има амбиции да увеличава приходите си. Важно е да отговаряме на финансовия феърплей, който донякъде ограничава на трансферния пазар", продължи мениджърът.

Нюкасъл е пети в класирането преди неделния мач, а Юнайтед е с две позиции и три точки пред отбора на Хау.

Рашфорд виси за двубоя с Нюкасъл

Рашфорд виси за двубоя с Нюкасъл

В момента Рашфорд се подготвя отделно от основната група след контузията, получена в мача с Фулъм