Бившият капитан на английския национален отбор Дейвид Бекъм получи поредното си отличие. 35-годишният футболист бе награден от BBC за заслугите си към спорта.

В кариерата си до момента Бекъм е ставал 6 пъти шампион на Англия с Манчестър Юнайтед, а веднъж е печелил и Шампионската лига. В Европа футболистът е играл още за Реал (Мадрид) и Милан, а в момента се състезава за ЛА Галакси.

Наградата е втора за Бекъм от ВВС. Преди 9 години телевизията го избра за спортист на годината. На церемонията присъства легендата на британския футбол сър Боби Чарлтън и бившият съотборник на Бекъм - Райън Гигс.

"Щастлив съм, че получавам наградата за нещо, което обичам да правя и ще продължа да правя. За мен е истинска чест, че ме награждава сър Боби Чарлтън. Футболът е отборна игра. Без подкрепата на съотборниците и клуба никой не може да направи нищо", сподели развълнуваният футболист.

"Едно от най-постижения в кариерата ми са мачовете за националния отбор. Освен това имах щастието да тренирам под ръководството на някои от най-добрите специалисти в света.

Искам да благодаря на толкова много хора - на родителите ми и семейството ми, които винаги са заставали зад мен. Разбира се на жена ми и децата ми, както и на всичките ми приятели. Виктория не само ме дари с три невероятни момчета, но и винаги ме е подкрепяла", каза още Бекъм.