Дейвид Мойс обвини системата ВАР в "неуважение", след като на Уест Хям не бе отсъдена дузпа при домакинската загуба с 1:2 от Ливърпул.

Мениджърът на "чуковете" поиска обяснение от рефера Крис Кавана на терена след края на мача, след като не бе отсъден наказателен удар, когато Тиаго удари топката с ръка при единоборство с Дани Ингс. Мойс е убеден, че ВАР съдията Нийл Суорбрик трябвало поне да каже на Кавана да прегледа инцидента.

"Имах възможност да видя ситуацията веднага. Разликата за мен е, че вероятно ще ги чуете да говорят някакви глупости, че е трябвало да спре падането си, но ако се хвърлите, вината е ваша собствена.

Уест Хем - Ливърпул 1:2 в мач от Висшата лига

Ливърпул продължава да мечтае за топ 4 след победа над Уест Хем в Лондон

Вижте подробности

Можеш да спреш падането си, като се плъзнеш и трябва да спуснеш ръката си, но когато се хвърлиш към топката, за мен това напълно обезсмисля всичко, което говорят за спиране на падането ти. Мисля, че това е наказателен удар.

Най-трудното нещо за приемане е неуважението от ВАР, че не посъветва поне рефера, че си струва да погледне. Това ми казва, че те не виждат ситуацията като различно решение. Изненадан съм. Някой във ВАР нямаше достатъчно футболни познания, за да разбере, че това може да е дузпа.

Който и да беше, избра да не изпрати съдията за проверка. За мен ВАР не показа никакво уважение към нас. Правилата за игра с ръка се промениха драстично и не ми харесват много от тях, за да бъда честен. Алкантара пречи с ръката си на топката, която преминава, повлияна от собствените му действия.

Вижте, не става дума за извинение. Може да се наложи да се извинят на футболния клуб, защото се опитваме да вземем точки, за да бъдем отбор от Висшата лига", заяви Дейвид Мойс.