Вратарят на Арсенал Йенс Леман отрече слуховете, че ще се откаже от футбола след Европейското първенство през 2008. Германският национал ще навърши 38 години през 2007 и неведнъж изрази желанието си да продължи престоя си в Лондон, като се надява да подпише нов двегодишен договор. Това обаче е малко вероятно, имайки в предвид политиката на Арсенал да не предлага на играчи над 30 години контракти с продължителност повече от една година.

"Никога не съм казвал, че ще се отказвам след Европейското. Казах, че най-вероятно ще се оттегля от националния отбор, но и това не е сигурно. Ако мога да поддържам формата си и съм здрав, мога да играя още дълго. На тези години вече трудно мога да си подобря нивото. Целта ми е да го поддържам на тази висота", сподели Леман пред сайта на "артилеристите".

В събота Арсенал гостува на борещия се за оцеляване тим на Шефилд Юнайтед. "Топчиите" няма да могат да разчитат на Емануел Адебайор, който се контузи в последния двубой срещу Уотфорд, както и на титулярния си капитан Тиери Анри, който все още не е готов за игра. В отсъствието на Анри капитанската лента се носи от Жилберто Силва, който се радва на нетипична за него висока резултатност.

"Не знам дали това, че съм капитан оказва някакво влияние върху головите ми постижения, но определено ми харесва. По принцип седя по-близо до защитниците и командвам момчетата пред мен, но в последно време ми се отварят възможности да бележа и за щастие се възползвам от тях. Най-важното обаче е, че в последните няколко мача отборният дух ни помогна да постигнем желаните резултати", заяви бразилецът.