Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт коментира решението си да повика в състава 17-годишния талант на Борусия (Дортмудн) Джуд Белингам. Очаква се халфът да играе в контролата с Ирландия днес. 

"Надявам се да можем да го пуснем на терена. Още с първия ни разговор му казах, че ще има няколко тренировки с останалите футболисти и ще участва в мача. Ще видим как ще се представи, но при всички положения това е положително за него", каза Саутгейт на пресконференция преди контролата.

"Винаги ми е била интересна реакцията на някои хора, когато повикам определен футболист, защото те веднага заговарят за други опции и не разбират решението ми. Специално за Джуд мога да кажа, че той може и да не е по-добър от един или двама други ветерани, които се споменават, но те така или иначе не играят на неговата позиция. Това е факт", продължи Саутгейт.

"Както и да е, това е повиквателна за мача с Република Ирландия. След него ще преценим дали той ще остане с нас и през следващата седмица", допълни селекционерът.

Блокадата в Англия може да нанесе удар на Висшата лига и Лигата на нациите

Блокадата в Англия може да нанесе удар на Висшата лига и Лигата на нациите

Идващите от Дания трябва да се подлагат на 14-дневна карантина