Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт заяви, че Фил Фоудън и Мейсън Грийнууд ще трябва отново да спечелят доверието му, преди да бъде обмислено да са част от състава, след като двете млади звезди на отбора нарушиха протоколите срещу коронавируса по време на престоя на англичаните в Исландия.

"Доверието трябва да бъде изградено отново и това отнема време. Трябва да има последствия след случилото се. Младите хора по-често се забъркват в подобни неща от по-възрастните. Въпреки това те трябва да бъдат отговорни за действията си", сподели Саутгейт пред медиите на Острова.

Видеокадри по-рано тази седмица показаха как нападателят на Манчестър Юнайтед Грийнууд и полузащитникът на Сити Фодън канят жени в хотелските си стаи след успеха на Англия над Исландия с 1:0 в Рейкявик.

Саутгейт също така заяви, че младоците са щели да бъдат наказани за действията си, дори и да нямаше карантина.

"Не разбирам как играчите са могли да си помислят, че няма да има последствия. Това ме обърква. Говорихме за нарушение на мерките срещу коронавируса. Дори и да нямаше карантина, ние отново щяхме да ги изпратим по домовете им. Всеки трябва да разбере, че подобно поведение няма да бъде толерирано в рамките на английския лагер", добави той.