Мениджърът Франк Лампард призова феновете на Евертън да подкрепят отбора още по-силно, въпреки загубата с 1:2 срещу Уулвърхемптън, която бе четвърта поредна за английския футболен клуб.

"Усещаме как хората се изнервят на стадиона, а това прави задачата на футболистите още по-трудна. Имам близо 20 години опит като играч и знам много добре как влияят тези неща. И все пак ги разбирам, тъй като определено не харесах играта ни срещу Борнемут. Срещу Уулвс обаче се представихме добре. Надявам се феновете да го оценят и да ни подкрепят", заяви Лампард, цитиран от Ройтерс.

Евертън, който е 17-и в класирането, е само с една победа в последните си девет мача. Отношенията на отбора с феновете са в рязък контраст с тези от миналата година, когато Лампард пое "карамелите" и ги спаси от изпадане.

"Миналата година видяхме как феновете могат да вдигнат отбора, така че нека не страним от това. Не изисквам да подаваме по 100 пъти пред вратата ни, не съм такъв треньор, а искам смелост с топката. За да бъдем смели, на нас ни е нужна подкрепа", добави Лампард.

Уулвърхемптън победи Евертън с 2:1 в мач от Висшата лига

Драматичен успех на Уулвърхемптън над Евертън в дебюта на Хулен Лопетеги

Срещата бе дебют на Хулен Лопетеги в английското първенство