Алекс Окслейд-Чембърлейн може да продължи кариерата си в редиците на Ливърпул. Според "Мирър", мърсисайдци водят в надпреварата за полузащитника, който не е никак щастлив в своя настоящ клуб Арсенал.

През миналия сезон, въпреки петото място на "топчиите" във Висшата лига, 23-годишният футболист се представи много силно, макар да му се налагаше често да играе на непривични позиции. Очакваше се английският национал да преподпише с Арсенал, който вече му отправи предложение за нов контракт.

Именно в него обаче е проблемът, тъй като лондончани не са счели за нужно да увеличат заплатата на футболиста. Ако парафира, той ще продължи да получава по 100 хиляди паунда седмично, колкото взима и към момента.

Алексис взе решение за своето бъдеще

Алексис взе решение за своето бъдеще

Намеренията му обаче все още остават в тайна

Настоящият договор на Окслейд-Чембърлейн изтича в края на следващия сезон 2017/2018.

Неведнъж англичанинът е показвал, че не е щастлив от малкото шансове за изява, които получава, макар че досега се опитваше да запази добрия тон.

Ливърпул би могъл да предложи далеч по-добри перспективи по отношение игровите минути, тъй като Окслейд-Чембърлейн би могъл да служи както като алтернатива за фланговите позиции, така и да бъде върнат по-назад, в сърцето на халфовата линия.