Целта пред Дунав (Русе) е да остане в професионалния футбол. По тази причина са ни необходими футболисти на всяка една позиция - от вратар до нападател, каза пред БТА треньорът на русенския тим Людмил Киров.

Дунав завърши есенния полусезон на десета позиция в класирането на Втора лига.

"С този състав това е максимумът, който успяхме да постигнем", каза Киров.

Отборът е във финалната фаза на привличане на четирима нови футболисти. Става дума за перспективни млади състезатели, но със сериозен опит в професионалния футбол на ниво Първа и Втора лига.

Началото на зимната подготовка ще бъде поставено на 4 януари идната година.

"Почти сигурно е, че ще имаме лагер, който ще бъде в Сандански - от 22-и до 30-и януари. Там са предвидени контроли с Вихрен 1925 (Сандански) и със Спартак (Плевен). Уредени са също приятелски срещи с Добруджа в Русе - на 14 януари, с Черно море във Варна - на 4 февруари", обясни треньорът.

Киров каза още, че има футболисти, с които клубът се е разделил, а с други това тепърва предстои. В отбора няма да играят вече Кристиян Върбанов и вратарят Винченцо Ангелов.

"Ангелов бе с нас още от първия сезон в Трета лига и заедно с Цветелин Енчев бяха основните вратари на отбора. За съжаление още в края на полусезона Винченцо Ангелов реши да се завърне обратно при своите близки в Германия.

Желаем му успех във всяко едно начинание и благодарим за всичко, което направи за нашия отбор. Кристиян Върбанов също бе част от отбора от началото на тази година. На него също благодарим за изявите с екипа на Дунав и му пожелаваме успех в бъдещите планове и изяви", заявиха от русенския клуб.

От там обясниха, че Мирослав Будинов се възстановява успешно от своята контузия и ще бъде наличен за началото на подготовката. Мартин Костадинов също вече тренира. В отбора се е завърнал и Денислав Минчев, който отсъства през почти целия есенен дял заради здравословен проблем.

Людмил Киров се завърна в Дунав (Русе)

Людмил Киров се завърна в Дунав (Русе)

46-годишният специалист подписа днес договор до края на сезона