Старши треньорът на Дунав (Русе) - Людмил Киров призна, че Черно море бе по-добрият отбор и заслужено се поздрави с успеха.

"Посрещнахме един доста добър и балансиран отбор, знаехме техните силни страни. Слаби страни нямат, така че бяхме запознати изцяло с качествата им. Може да се противопоставят на всеки един от грандовете", призна Киров. 

"Излязохме доста припряно, не бяхме концентрирани, не знаехме защо сме на терена", заяви Киров. 

"Направихме доста добра и прилична подготовка, независимо, че бяхме на родна земя. Миналата година бяхме в Анталия, но поради лоши метеорологични условия подготовката ни бе на 40%. Тази година работата се получаваше, като селекция взехме нужните футболисти, но днес Черно море заслужено победи."

Черно море победи като гост Дунав с 2:0

Матиас Курьор се завърна в Черно море с гол, а тимът му "удави" Дунав в Русе

Андраде и Курьор са голмасторите за варненци

"Във футбола лесно няма. Четири-пет отбора се борим за оцеляване, дано да сме от спасените. Искам да вкарам спокойствие във футболистите ни, ще бъде трудно, но аз не се притеснявам. Дано излезем крайни победители от следващите мачове."

"Не мога да убедя феновете, че до края на сезона всичко ще бъде наред, но за момента нямаме задължения, всичко е изплатено на футболистите. До край на май месец всичко ще бъде окей."

"Пожелавам си аз и футболистите ми да сме здрави, да продължават да работят по същия начин. Знам, че идват добри моменти във футбола и живота, така че най-важното е да сме здрави", завърши рожденикът Киров.