Официална покана за среща до всички основни кандидати за кмет на Община Русе отправи Централният клуб на привържениците на ФК Дунав "Дунав завинаги". Целта е дебат за ролята на местната власт за бъдещето на футбола в града. Срещата ще бъде на 25.09., сряда, от 18:30 ч. на "Алеи Възраждане" 38. На нея ще присъства и представител на ръководството на ФК "Дунав", който да "нарисува" моментната картина в клуба.

Киров: Не се предаваме пред нищо, продължаваме смело напред

Киров: Не се предаваме пред нищо, продължаваме смело напред

Доволен съм от характера на момчетата

Ето и част от текста на поканата, която "Дунав завинаги" отправи лично към основните кандидати за кмет на Община Русе:

"Както може би знаете, футболът е социален феномен, събиращ хиляди на едно място, независимо от техния произход, социален статус, етническа и политическа принадлежност. Това се случва поне два пъти месечно и в Русе, когато за всички нас, феновете на "Дунав" настъпва празничният ден, в който нашият любим отбор играе на Градския стадион. Същият този отбор, който времето е доказало като една от безспорните емблеми на Русе. Същият този отбор, който представя град Русе на най-високото ниво във футбола у нас и е повод град Русе да попада в централните новинарски емисии на всички национални медии поне по 4 пъти месечно. Поради това смятаме, че местната власт в лицето на Община Русе задължително следва да бъде неизменна част от стабилното бъдеще на Футболен клуб "Дунав", дори ако щете и да е само като гарант за стабилност. С оглед на това и с оглед на появилите се напоследък въпросителни за бъдещето на Футболния клуб, бихме искали да Ви поканим на дебат за ролята на Община Русе за гарантиране на стабилността на футбола в града.

Заповядайте на 25.09., сряда, от 18:30 ч. на "Алеи Възраждане", където да споделите как Вие виждате бъдещето на футбола в Русе и ролята на Община Русе в тази посока."