"Сигурен съм, че ще дойде деня, когато ще си поставя за цел Джирото" - каза Фрум пред ББС.

Британецът Крис Фрум ще се фокусира в спечелването на пети Тур дьо Франс през 2018-а година. Това заяви той пред ББС. Мнозина считаха, че е дошло време Фрум да триумфира в обиколката на Италия и да стане седмият ставал първи в трите най-големи колоездачни състезания. Крис има 4 победи във Франция и 1 в Испания.

Пети успех в Тур дьо Франс ще го изравни с легендарните Еди Меркс, Жак Анкетил,  Бернар Ино и Мигел Индурайн.

"Голямо предизвикателство  е опитът за победа в Джирото, но това ще зачеркне Тура" - заяви Фрум. Той не иска да се отказва от Вуелтата през следващия сезон, защото каза: "че обича това състеазние".

Кристофър Фрум спечели и Обиколката на Испания

Кристофър Фрум спечели и Обиколката на Испания

Тотална доминация на британеца

Според Стивън Роуч спечелил Тура и Джирото през 1987-а година е "нечовешко" някой да успее да направи требъл в един сезон. Според него всички залагат най-много на Тура и цялата им подготовка е насочена за него.

Снимка 311185

Източник: cyclingnews.com

Сигурно е, че Фрум ще лети за Норвегия и ще участва на световното първенство през следващата седмица в индивидуалното бягане по часовник. Британецът ще си вземе почивка след това.

Легендарният Фаусто Копи, който мнозина считат за най-великия колоездач на всички времена няма победа във Вуелтата. Неговите успехи биха били много повече, защото те са с прекъсване от повече от 6 години по време на Втората световна война.

Крис Фрум предпочита да се състезава повече в Испания отколкото във Франция. На Тура той е съпътстван с омраза от страна на публиката и медиите. Там имаше заливане с урина, удари от зрители и постоянно повтаряни обвинения за употреба на допинг.

Фрум твърди че в Испания: "Публиката подкрепя всички и че чувството е много по-добро от това във Франция". Това е причината той да иска да се завърне отново на Пиринеите догодина. Според британеца Ла Вуелта 2017-а е било най-тежкото състезание в неговата кариера. Именно в Испания изгря неговата звезда през 2011-а, когато остана на 13 секунди от победителя Хуанхо Кобо.

Снимка 310567

Източник: cyclingnews.com