Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Изабела Янкова, която триумфира със световната титла по планинско колоездене при девойките на шампионата във Вал ди Соле (Италия). Българката беше най-добра в своята възрастова група и остави далеч след себе си Кине Хаугьом (Норвегия) и Грейси Хемстрийт (Канада). Разликата при спускането между Янкова и нейните конкурентки беше над 10 секунди.

"Успехът Ви е доказателство, че България разполага с изключителен талант в планинското колоездене. Само три седмици след като спечелихте европейската титла се поздравихте и със световната. Това е огромна награда за положения труд и усилените тренировки. Вярвам, че заедно с треньорския екип ще продължите да печелите отличия за страната ни.

Пожелавам Ви да постигнете целите, които си поставяте и да бъдете винаги на върха в този толкова труден спорт. Българската спортна общественост цени високо Вашите постижения и Ви е признателна за миговете на радост, които й носите", казва министър Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до световната шампионка.

Министър Кузманов награди медалистите от Европейското по кану-каяк

Министър Кузманов награди медалистите от Европейското по кану-каяк

Веселин Вълчов, Радослав Стефанов и Денислав Цветанов получиха почетни плакети