Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на Веселин Вълчов, Радослав Стефанов и Денислав Цветанов за успехите им на Европейското първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 години в Познан, Полша.

На шампионата на Стария континент Веселин Вълчов и Радослав Стефанов завършиха на трето място в дисциплината двуместен каяк 1000 метра при младежите до 23 години. Второто отличие за страната ни донесе Денислав Цветанов, който се окичи с бронзов медал на 200 м едноместен каяк.

Министър Кузманов поздрави младите ни състезатели за отличията и им пожела още по-големи успехи в бъдеще. "Пожелавам ви да сте здрави, да тренирате усърдно и на световното първенство в Португалия през септември отново да ни зарадвате с отличия", каза министър Кузманов при награждаването на младите надежди в кану-каяка.

На срещата при спортния министър присъства и изпълнителният директор на Българска федерация по кану-каяк Евелина Петрова, която прие почетния плакет за треньора Леонид Деревянко за приноса му към успехите на българските състезатели.

Кузманов приветства българските олимпийци на откриването на Токио 2020

Кузманов приветства българските олимпийци на откриването на Токио 2020

Знаменосци бяха Мария Гроздева и Йосиф Миладинов