Четирикратният шампион в Тур дьо Франс Крис Фрум няма да участва в тазгодишното издание на надпреварата. Британецът е счупил бедрената си кост по време на спускане. Той е правил разузнаване на трасето за индивидуалното бягане по часовник на "Критериум Дофине", което ще се проведе в Риом.

Испанец спечели предпоследния етап от колоездачната обиколка на Италия

Испанец спечели предпоследния етап от колоездачната обиколка на Италия

Триумф за Пейо Билбао

"Крис падна много тежко на едно спускане с доста висока скорост. Удари се в стена и инцидентът беше много сериозен. Хеликоптер го откара до болница и веднага съобщихме на неговото семейство. Той няма да участва в Тура и доста дълго време ще се възстановява", съобщи директорът тима "Инеос" Дейвид Брейлсфорд.

Така Герант Томас ще може да преследва втори пореден триумф на Тур дьо Франс, след като неочаквано спечели надпреварата през миналата година.

Фрум е четирикратен шампион в Обиколката на Франция през 2013 г, 2015 г, 2016 г и 2017г. Целта му през този сезон беше да влезе в клуба на петкратните победители, където са Жак Анкетил, Еди Меркс, Бернар Ино и Мигел Индураин.

Това е втори пореден удар за "Инеос". Преди началото на Джирото Еган Бернал счупи ключица. Колумбиецът трябваше да води отбора в Обиколката на Италия, но няколко дни преди нейното начало падна на тренировка в Андора.