Недоволството към Ивайло Петев в Босна и Херцеговина расте.

Медиите критикуват жестоко българският специалист, който записва доста неубедителни резултати начело на страната. Едно от водещите издания там - avaz.ba излезе с критичен коментар за Петев. 

ТОПСПОРТ предлага коментара без редакторска намеса: 

Само по резултатите не можеше да се напише нищо за селекционера на Босна и Херцеговина Ивайло Петев. Най-лошото е убедително, цифрите не лъжат и има смисъл, но той успя да стигне по-ниско от най-лошите резултати.

Този човек, известен на нашата публика като единственият треньор, който не успя да спечели титлата със загребския Динамо от няколко години, но и като звезда в социалните мрежи, чиито фенове свалят фланелката му в България, пристигна в националния отбор на Босна и Херцеговина по политически указ. Явно беше, че това не са спортни критерии и че само чистият късмет може да ни доведе до някаква победа.

Предполагам, че се е доверил, че Един Джеко ще прикрие невежеството си с гениалността си, затова се обади на всички и всичко и така потвърди предишната си титла на мениджър. Можеше да се уреди, идваха доказателства, но стоически "изтърпя" 30 000 KM на месец и урони репутацията на отбора на БиХ.

Дори и най-лошите изглеждат много по-добре, ако знаят как да обяснят нещо, но той винаги вдигаше рамене, дивеше се на слабите резултати и показваше, че е невеж треньор. Може и да е бил добър фен (и това е под въпрос), но той направи такива тактически провали, че граничи с теории, че е възнамерявал да унищожи футбола в БиХ.

Единственото, което трябва да се признае е, че той разочарова малцина. Той беше назначен от тези, които в по-голямата си част не подкрепят националния отбор на БиХ, така че със сигурност нямат главоболие заради ескападите на българите, а тези, които биха дали кръв за Джак и съотборниците му, не са очаквали много за дълго време.

Петев с нова загуба като селекционер на Босна и Херцеговина

Петев с нова загуба като селекционер на Босна и Херцеговина

Балканците паднаха от съперник на България в Лига на нациите

Пропуснати приготовления

Има дълъг списък с неща, които Петев е използвал, за да заблуди обществеността на БиХ. Той обеща, че ще върне култа към националния отбор, че ще си тръгне, ако няма резултати, говори за новите звезди, които ще намери, а като цел спомена, че ще защити президента на федерацията Вик Желкович.

Съмнително е дали има препоръки за охранител, може да е портиер във федерацията на БиХ. Но той трябваше да ни предпази от срам.

Какво можеше да се очаква от човек, който преди дни призна, че е пропуснал подготовката по-рано и е трябвало да остане с тима в Зеница. Колкото и да е трябвало да разбере, че разполага с Центъра за обучение на Футболната асоциация на БиХ, той може да говори за нещо, което е свързано повече с медицината, отколкото със спорта.

Този "скъп" и "хубав" човек наистина вдъхновява, но някак си съвестта на човека гризе всяка буква, написана за него като треньор. Сигурно дори тези, които го доведоха (не някакви сърби там, а сърби, хървати и бошняци от НСБиХ) не разбират колко грубост има този човек, за да не стане в един момент и да каже: "Хора мои, аз си тръгвам".

За да не сме всички черни, със сигурност ще победим някой, кактотев, трябва само да вкараме гол. Опитахме с Грузия, може би Люксембург и на кой му пука повече, ако не победим. казва Пе

Пожертва Пянич

Този тих човек, ходещ с палто до аутлинията, успя да направи или поне опита много по-опасни неща за футбола в БиХ от загубата на един квалификационен цикъл.

Премахването на Миралем Пянич трябваше да бъде алиби за всички лоши неща, които се случваха.

Колкото и малко да показваше Пянич, той е на мили над Петев и не трябваше да се жертва. Кой е следващият, може би Джеко?