Аматьорският Гигант (Съединение) за първи път в историята си ще играе 1/16- финал в турнира за Купата на България с футболен гранд от професионалния футбол. Момчетата от 5-хилядното градче край Пловдив посрещат на 26 ноември ЦСКА. Хората в Съединение се вълнуват много от предстоящата среща.

В битката за футболната чест на някогашното село Голямо Конаре самоотвержено се включват местната ловна дружинка и групата за исторически възстановки, предава bTV. Те ще посрещнат столичани с канонада от черешови топчета и залпове на шишанета отпреди 150 години.

Местните фермери също са екзалтирани и готови на истинска саможертва.

"Приготвили сме да раздадем 20 000 яйца на 5 000 човека: по 4 яйца, колкото мислим, че ще участват - да ги подкрепим с гласа, за да могат да викат", казва Генчо Чобанов. Асен Алов пък е готов да дари теле и 300 литра домашно вино.

Аматьорският клуб очаква рекордни финансови постъпления от продажбата на билети.

Адвокатът на ЦСКА след срещата в Министерски съвет: Направихме крачка напред, пътят на проекта за новия стадион се отваря

Адвокатът на ЦСКА след срещата в Министерски съвет: Направихме крачка напред, пътят на проекта за новия стадион се отваря

"Ако всичко върви по план, през пролетта ще можем да започнем и реални действия."