Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков беше умерен в реакциите, макар тимът му да се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България. Отстранен беше елитният Дунав с 2:1.

"Като че ли мачът беше равностоен, но въпреки това нашият отбор през по-голямата му част владееше инициативата. Създадохме и повечето голови положения. Заслужено спечелихме", коментира Петков.

"Не, не съжалявам за пропуските. Те са част от футбола. Радвам се, че създаваме ситуации. Днес вкарахме два срещу тим от eлита. Не искам да звучи като оправдание. Не бяхме достатъчно свежи, мачът срещу Септември беше доста близо. Опитахме се да отговорим на скоростта на противника и в големи моменти успявахме".

"Нашата група играчи не е толкова голяма. Дали отделяме внимание на Купата - да, тя е важна за нас, защото тя е възможност да мерим сили с тимове като Дунав от Първа лига. Ще подхождаме сериозно към всеки един мач и ще се борим, докъдето ни стигнат силите. И във Втора лига не е лесно. Нашият тим е добре подготвен - преди 2 дни имахме дерби срещу тима на Септември, а днес по нищо не отстъпвахме физически на Дунав".

"Влиянието на Андон Гущеров? Както винаги ще отбележа, че той е много важен за нашия тим, но не бива да подминаваме усилията на останалите. Да, той отбелязва голяма част от головете, но имаме достатъчно други хора, които бележат. Днес например Денислав Александров вкара 4-и гол за сезона. Андон е човекът, който стига до най-голям брой ситуации и се справя, което е радващо", добави Петко Петков.

ЦСКА 1948 победи Дунав с 2:1 и е осминафиналист за Купата на България

ЦСКА 1948 се справи с елитния Дунав и е на осминафинал за Купата на България

Престижен успех за селекцията на Петко Петков