Локомотив (Пловдив) продължава със защитата на спечелената през миналата година Купа на България.

"Смърфовете" надделяха в приятен за гледане мач над лидера във Втора лига ЦСКА 1948 с 2:0. Гостите оказаха съпротива преди почивката, но две необмислени действия на Димо Атанасов предрешиха четвърфиналния сблъсък. Първо той направи дузпа, а през второто полувреме си изкара втори жълт картон.

Локомотив (Пд) и ЦСКА 1948 откриват 1/4-финалната фаза в турнира за националната купа
на живо

Локомотив (Пд) - ЦСКА 1948 2:0, гостите останаха с 10 човека

Предстои доста интересен двубой на "Лаута"

Прекрасното време беше предпоставка за хубава игра. Домакините се хвърлиха в атаки след първия съдийски сигнал на Никола Попов. Още в шестата минута Лукас Масоеро направи пропуска на сезона.

Снимка 469819

Източник: LAP.bg

Аржентинецът стреля с глава в дясната греда на Наумов. След това топката беше върната към него пред голлинията и той по невъзможен начин уцели горната греда.

Постепенно "червените" поизравниха играта и успяха да достигнат до няколко корнера. Домакините се поуспокоиха и търсеха момента за удар.

Той се случи в 40-ата минута. След бърза атака отляво, топката беше прехвърлена към Карагерен от другата страна. Той стреля диагонално, но Димо Атанасов се хвърли и блокира удара с ръка. Дузпа!

Когато единадесетметровия наказателен удар се изпълнява от Димитър Илиев всичко е ясно. "Футболист №1" на България за 2019 година в характерния си стил препарира Наумов за 1:0.

Снимка 469823

Източник: LAP.bg

След почивката домакините бяха по-активни в търсенето на втория гол. Но и гостите от София искаха да отбележат и да се върнат в мача.

Всичко се реши в 62-ата минута. Димо Атанасов спря Димитър Илиев при опит за контра. Никола Попов се вслуша в съветите на играчите на домакините и вдигна втори жълт картон.

Останалите 10 на терена футболисти на ЦСКА 1948 вдигнаха белия байрак. Четири минути по-късно Бирсент Карагерен вкара гола на спокойствието с техничен удар в далечния десен ъгъл на вратата на Наумов.

След това мачът се доиграваше. Акрапович даде шанс на младия вратар Кристиан Томов да дебютира за Локомотив.

Така приятно играещият отбор на Локомотив (Пд) остава в битката за Купата. За ЦСКА 1948 остава спора със Септември за първото място във Втора лига.

Снимка 469822

Източник: LAP.bg