"Ах, тази Мери" е американска романтична комедия от 1998 година, режисирана от братята Фарели. Там блести Камерън Диас.

"Ах, този Мъри" е достойно заглавие за роман. Там би блестял романтичният футболен треньор, който пише "сини" приказки. Днес приказките му бяха кратки и с цел отново да се канонизира като лидер, обединител, вожд, Бог на всички левскари.

Стоилов, който се изказваше ласкаво за ЦСКА, откакто се завърна на "Герена", сега сложи кавички и тире, явно усетил, че така ще се хареса още повече на феновете.

Добре започна Мъри обръщението си. Да, 17 години цяла България чака този футболен празник. И всички се надяваме да е такъв. Съвсем нормално беше мач №1 у нас да бъде ръководен от рефер №1 Георги Кабаков, който се справи отлично по време на последното Вечно дерби, завършило 0:0. Да, ама не! От нищото или не съвсем - хоп, Никола Попов!

17 години България чака този празник, но 12 години Левски не дочака трофей. Някои, явно заблудени хора с капаци около очите, мислят как бутат "сините" към края на тази суша. Именно във финал срещу ЦСКА, за да е още по-сладко. Тези заблудени души се съмняват в полуфиналите с Лудогорец и играта на иначе уникалния хегемон във футбола ни. Странно, едва ли има защо.

В следващите думи Стоилов влезе в сферата на непонятното. Защо ЦСКА недоволства от назначението на Попов. Непонятно е как левскари купуваха билети за "червения" Сектор "А", след като е имало споразумение между "армейците" и фирмата разпространител да не се продават онлайн. Така твърдят от ЦСКА.

Треньорът-легенда на Левски хвърли въдицата, за да улови голяма риба с обръщението си. И нападна с думи Гриша Ганчев. Бизнесменът бил свикнал да назначава съдиите на българските мачове. Ти да видиш! Сигурно заради това повече от 10 години ЦСКА е брутално рязан от реферите и не може да стане шампион. Ако си поръчваш реферите, не е никак трудно да си първи, особено в България. Мъри хвърли словесното кюспе, а доказателства никакви. Впрочем, той е ял бял хляб от Ганчев. Беше начело на Литекс от 2008 до 2009 година. В този ред на мисли, нека Стоилов каже и тогава ли г-н Ганчев е действал според днешните му твърдения.

Ах, този Мъри! Как знае кога да се обади и какво да каже.

Ще следим в детайли решенията на Никола Попов на терена. Защото е ясно, че няма да го сменят. Можеше, ако декларацията беше пусната от другия финалист. Сега едва ли ще се случи. 40-годишното приятелство е силно като 30-годишното, но е 40, в стила на друг голям левскар. И да следим, и да пишем след това, след дъжд качулка. Но, нека и Станимир Стоилов даде оценка на Попов след финала.

Относно ЦСКА. С Никола Попов или друг, "червените" няма как да се притесняват от отбор, който не може да ги победи в 10 поредни мача. Притесняват се за феърплея. Но винаги техният глас е глас в пустиня. А после други твърдят, че били сами срещу всички...

PS: "Синя" логика от социалните мрежи - ЦСКА уредили Никола Попов да свири финала, а после нарочно скачат срещу него. Действали на тихия фронт, а в Левски спят. Страхотна логика! Като тази - Левски бие ЦСКА или пада от Литекс. Май имаше термин в медицината...

Станимир Стоилов: За мен е непонятна декларацията на ЦСКА от вчера

Станимир Стоилов: За мен е непонятна декларацията на ЦСКА от вчера

Седемнадесет години цяла България чака този футболен празник, коментира Мъри