Защитникът на ЦСКА Жеферсон даде интервю пред бразилското издание "Sofa Fan" преди началото на новия сезон, който ще му трети на "Армията".

Той говори за кариерата си, която започва вихрено в Интернасионал, като дори достига и до националния отбор на Бразилия през 2015-а.

"Изведнъж всичко това, което си виждал само на електронна игра, става реалност - играеш за Бразилия. Звучеше като сбъдната мечта. Научих много от по-опитните защитници като Тиаго Силва и Миранда. Станах добър приятел с Фирмино", спомня си Жеферсон.

"Винаги съм мислил, че нещата се случват, когато трябва. За съжаление формата ми падна, както при много играчи, и ми трябваше промяна", казва още бранителят, който през януари 2018-а се озовава в България. За този си ход обаче Жеферсон не съжалява: "Трябваше да дишам нов, различен въздух. Да опозная нова култура. Разбира се, че беше крачка назад да отида на такова място, което не е толкова добре познато. Но аз не го приемам като поражение. Всеки път, когато падам, ставам. Започвам още един сезон с ЦСКА и не възнамерявам да се предавам", каза защитникът.

В момента "червените" се готвят за участие в Лига Европа, а в състава има трима негови сънародници - вратарят Бусато, Енрике и Евандро.

"Престоят в България е добър опит за мен. Това е различен футбол, залага се повече на силата. Нашият отбор е най-големият в страната и винаги трябва да е на върха", казва още Жеферсон.

"Имам син на две години. Не мога да видя как расте. Ако имам възможност да се върна в Бразилия, разбира се, че бих го направил. Но дори да не го направя, тук съм щастлив. Престоят в чужбина може да ми даде по-добър живот - на мен и семейството ми", завършва 25-годишният бразилец.

Титоград иска да приеме ЦСКА на собствения си стадион

Титоград иска да приеме ЦСКА на собствения си стадион

Съперникът на "червените" победи Искра с 1:0 в последния си мач преди гостуването в София