Поредната треньорска смяна на стадион "Българска армия", както и снемането на доверието към ръководството на ЦСКА, обявено от фенклуб "Сектор Г", предизвикаха широк отзвук в родната футболна общественост. По този повод "Тема Спорт" потърси известния привърженик на "червените" - Здравко от дует "Ритон".

Как ще коментирате позицията на организираните привърженици от фенклуб "Сектор Г" и несъгласието им с управлението на клуба?

- Глупава, изключително глупава позиция. Според мен тя е инспирирана от чужди интереси на някой друг клуб. Здравомислещ, обичащ ЦСКА фен не мога да си представя, че би тръгнал да протестира срещу ръководството. Защото ако не е това ръководството, клубът просто няма да съществува. Или в най-добрия случай ще изпадне в положението на Левски. Зад сините обаче стои държавата, която за нас е мащеха в последните над 30 години. Затова феновете вместо да се занимават с глупости и някакви хора да ги подвеждат към сваляне на ръководството, да тръгнат и да протестират против държавата, която е изоставила ЦСКА за разлика от всички други софийски отбори.

Алън Пардю и Юрген Матай зарадваха деца от две столични училища

Алън Пардю и Юрген Матай зарадваха деца от две столични училища

"Червените" с похвална инициатива

Споделяте ли мнението на Стойчо Младенов, че е недопустимо треньорът на ЦСКА да не участва в селекционния процес?

- Аз не съм вътре в кухнята на клуба и не мога да съм сигурен дали това е така, защото много хора от ръководството казаха, че думите на Стойчо Младенов не отговарят на истината. А и мога да повярвам на Младенов само при условие, че има качествена игра. Откакто Стойчо пое отбора, той не показва абсолютно нищо. При такава продукция е най-добре да замълчи. С изпълнителите, с които ЦСКА разполага, съм сигурен, че всеки друг треньор на тимовете в Топ 6 на Първа лига би останал до последно в борбата за титлата с Лудогорец. Имаме добри футболисти, които обаче дълго време нямаше кой да ги подреди както трябва на терена.

Очаквате ли да има някаква промяна в политиката на Гриша Ганчев оттук нататък?

- На Гриша Ганчев никой не трябва да се бърка. В края на краищата някои хора в нашата държава трябва да разберат, че не живеят в комсомолското време на комунизма. Който плаща, той поръчва музиката. Ако толкова знаят, да изкарат от джоба си пари, да купят клуба и тогава да говорят. След като не дават пари, могат само да аплодират или да не аплодират. Живеем в капиталистически свят и този клуб е частен. Има си собственик, който както иска, така ще го управлява. На който не му харесва, да изкупи акциите на отбора и да започне да налага своята гледна точка. Аз също съм крайно разочарован от резултатите и продукцията на ЦСКА, но казах преди малко каква е причината за тях.