Кирил Десподов спечели отличието за "Футболист на годината". Според едни - напълно заслужено, според други - без основание и необходимите аргументи за това.

Незабавно, още във вечерта на успеха, регистриран от младата звезда на българския футбол, националът бе упрекнат за редица неща. Кое от кое по-абсурдни и лекомислени.

Снимка 398598

Източник: LAP.bg

Естествено, съвсем в рамките на приетото за нормално у нас, първо бе обсъдена половинката му. За разлика от много негови колеги, които въпреки статута си на упражняващи най-популярната игра в света, не смеят да се покажат на светло с жените си, Кирил го направи.

Приличала на някаква миска...
Не била добре облечена...
Извън пределите на нормалната разлика във възрастта с Кирил била...

Все упреци, идващи от личности, които сигурно се гордеят, че навремето са пили чай, на детска масичка, с някоя от настоящите ни плеймейтки. Че познават на онази, на сестра й майката и всъщност тя на живо не била толкова красива. Които на конкурс за красота могат единствено да държат табелките с номерата и да чакат момент, в който някоя от наистина красивите жени да допусне неточност, за да я снима и да я пусне в социалните мрежи. Така - за назидание.

Кирил Десподов: Мечтая за трансфер, искам да се развивам в друго първенство

Десподов: Мечтая за трансфер, искам да се развивам в друго първенство

"Пишат медиите, че ме искат от Англия, но не знам дали е вярно"

Жената до Десподов беше облечена в безупречен тоалет. Беше гримирана така, че да изглежда семпло, а всъщност по доста непостижим за част от критикуващите начин. Външният й вид беше точно такъв, какъвто отива на половинката на победител в анкетата. И далеч не са първата двойка Десподов и дъщерята на г-жа Бориславова, при които е налична разлика във възрастта.

Снимка 398573

Източник: LAP.bg

Ситуацията започва да напомня на тази на друг един популярен, макар в доста по-различни (за момента) параметри наш спортист. Григор Димитров.

Снимка 369705

Източник: SplashNews

Преди една от най-силните години в професионалната му кариера, той често бе упрекван, че жените до него не са на подходящата възраст, че го разсейват, че ще му донесат само негативи и т.н. А след това всичко споменато се оказа без значение, защото Гришо записа най-силният сезон, който някога ще бъде постигнат от нашенец в мъжкия тенис.

Нека аудиторията се интересува от спортните аспекти в представянето на футболистите, тенисистите, борците, лекоатлетите, бойците ни и т.н. Останалото не е от значение за тези, които имат за задача единствено да наблюдават случващото се. И евентуално да критикуват. И да се радват, най-малкото заради идентичната си националност с човека, побеждаващ на екрана.

Снимка 378527

Източник: LAP.bg

Кирил Десподов победи в анкетата. Стана номер едно. По безспорен начин, съгласуван с регламента. С колко първи, с колко втори и т.н. места - няма значение! Стана "политически въпрос", защото е визиран футболист на един от двата столични гранда. Подобна щеше да е ситуацията и ако бе триумфирал представител на "синия" лагер. Кога това ще бъде възможно, е друга тема на различно от това изложение...

Люпко, как можа?! Левски не е в криза, това е "фалшива новина"!

Люпко, как можа?! Левски не е в криза, това е "фалшива новина"!

Няма "лоши човеци" на "Герена", всички са в грешка

Фактите са налични. Младият, нахакан юноша, сипещ бисер след бисер преди години, потеглил към открития космос, се превърна в истински мъж. В професионалист и един от лидерите на ЦСКА.

Снимка 398613

Източник: CSKA.bg

Във всичките си интервюта след получаването на наградата, Десподов е премерен във всяка своя дума. Държи се като обигран, перманентно присъствал до момента в ефира футболен талант. Като завършен футболист не от среден, а от доста сериозен калибър.

И същевременно продължава да казва точно това, което му е на сърцето. Че иска трансфер. Че се надява да е по-скоро. Че трябва да заиграе в чужбина. Нима останлите в анкетата, а и всички други в Първа, Втора и 150-а лига, не желаят същото?

Снимка 295343

Източник: topsport.bg

На 22, млад, с визия на манекен, с красива жена до себе си, "Футболист на годината".

Завистта е неизбежна...

Снимка 398605

Източник: LAP.bg