Отмина още едно Вечно дерби, а емоциите, отзивите, анализите и коментарите по традиция продължават дълго време след него. ЦСКА и Левски не се победиха, завършвайки при резултат 1:1.

Както добре знаем, има десетки клишета за подобен тип мачове и всички са верни. Няма да ги изброявам и да ви отегчавам с тях, а ще премина по същество. Абсолютно справедливо равенство, с оглед показаното на терена. И двата отбора имаха шансове за победа, но хиксът за мен е напълно справедлив. Справедлив, но не и очакван.

Чуждестранни агенти останали очаровани от звездите на ЦСКА и Левски

Чуждестранни агенти останали очаровани от звездите на ЦСКА и Левски

Някои от тях скоро могат да си издействат доходоносен трансфер

За мен няма никакво съмнение, че ЦСКА е по-добрият от двата състава. Че разполага с повече класа, дълбочина в отбора, а и се намира в по-добро моментно състояние. Това обаче никога не е гаранция, че ще ти даде предимство в конкретен двубой, особено пък и в дербито, но е гаранция, че в дългосрочен план отново ще оставиш вечния съперник далеч зад теб в класирането.

"Армейците" не изневериха на стила си от последните мачове и вложиха ужасно много енергия. Футболистите в червено действаха с огромна агресия по всяка точка на терена и съм убеден, че спечелените мини-битки категорично са в полза на ЦСКА. Играта на "сините" пък, както обикновено, беше сведена до пасове към Уелтън. Турицов вложи много усилия, за да се противопостави на бразилеца. Понякога успяваше, понякога не, но цялото това нещо донякъде е породено от схемата на ЦСКА, която на моменти оставя бековете сами срещу двама нахлуващи футболисти и ако някой от халфовете не успее да подсигури навреме, се получават пробойни. Затова и Ел Маестро разпредели силите на Иван и Вион в тази зона.

ЦСКА - Левски 1:1 в мач от efbet Лига

ЦСКА и Левски взаимно се отдалечиха от върха след равенство във Вечното дерби

Роналдо и Линдсет се разписаха във вълнуващ сблъсък на националния стадион

При една от тези ситуации Уелтън можеше да удвои аванса на "сините", но старата му слабост отново се прояви - завършващият удар. След това ЦСКА взе инициативата, изравни резултата, а няколко минути по-късно Естрада и Назон пропиляха най-добрата възможност за "армейците". Ако тогава резултатът беше станал 2:1, психологическото предимство за ЦСКА щеше да е смазващо и като нищо "сините" щяха да бъдат разгромени. Във футбола обаче няма ако.

И така - в този хубав и слънчев октомврийски ден, Вечното дерби не излъчи победител, но отново предложи достатъчно емоции, битка и футболни достойнства, които прилягат на мач №1 в България.

Гочето: ЦСКА - Левски е историческа вражда, която винаги е била полезна за българския футбол

Гочето: ЦСКА - Левски е историческа вражда, която винаги е била полезна за българския футбол

Ето какво очаква ветеранът от днешното Вечно дерби

Слънчевите лъчи на 07.10.23 година се оказаха и достатъчни, за да събудят позаспалите змии покрай Борисовата градина, които само чакаха грешна стъпчица от ЦСКА и започнаха да съскат срещу Нестор и други ръководни фактори. "Равен с Левски... УАУ, какъв резил!" А ако погледнем по-глобално - "червените" са вече 8 мача без загуба и ако си вземат отложения двубой с Етър, ще бъдат само на две точици от подножието на върха. А само преди два месеца бяха на 10 точки разлика и "съскащите" бяха отписали отбора от борбата за титлата.

А ЦСКА взе някои много тежки мачове - две гостувания в Пловдив, в Стара Загора, във Враца, у дома победи Локо (Сф) и бронзовия медалист от миналата година, а равенствата дойдоха с Черно море и Левски. Едва ли някой си беше представял, че тази тежка серия от мачове ще завърши с цели 20 точки в актива, още повече с оглед физическото и ментално състояние, в което се намираше отборът в началото на сезона. Промяната в играта на ЦСКА е очевидна и сигурно само Колчо Слепеца(б.р. - герой от романа "Под игото") не може да я види. Или пък не иска да я види...

Ел Маестро: По-добрият отбор сме, ще преживеем този резултат

Ел Маестро: По-добрият отбор сме, ще преживеем този резултат

"Реакцията ни през второто полувреме беше прекрасна"

Много колеги, анализатори и фенове побързаха да заклеймят Нестор още с идването му, слагаха му епитети, буквално го обиждаха грозно и злостно в някои интервюта, лепейки му разни квалификации и разбирам, че сега се чувстват засрамени. Ел Маестро просто им затвори устата, а боли когато си мислиш, че разбираш от футбол, но те тръшнат толкова лошо на земята.

Сега за ЦСКА предстои на пръв поглед по-лесна програма и като нищо отборът ще зимува на върха в класирането. Не трябва да има обаче никакво подценяване и съм убеден, че в клуба прекрасно осъзнават това. Но бъдете сигурни, че ще се чака всяка грешна стъпчица и змиите отново ще изпълзят... и дори няма да имат нужда от чак толкова горещо слънце, като това вчера на стадион "Васил Левски".

Снимка 636993

Източник: startphoto.bg

През седмицата от клуба пристигна и най-добрата новина, която се чакаше вече 7 години. Една 7-годишна битка на ръководството приключи успешно! Разрешителното за реконструкция на "Армията". Ветровете вече духат силно в платната на ЦСКА и това е гаранция, че корабът ще пристигне благополучно на брега, а милионите верни фенове на "армейците" ще върнат змиите по дупките и ще се радват на още много успехи по терените на България и Европа.