Като се започна и така цял вторник - ФК ЦСКА 1948 добрите, жертвите, онеправданите. Феновете на ЦСКА лошите, лумпените, агресорите, изпълнители на поръчка. От кой? Как от кой - от "дявола" Гриша Ганчев. По вероятно е набор на Дядо Коледа да повярва в него, отколкото човек с поне две мозъчни гънки в пропагандата, целяща да изкара най-успелия ни футболен клуб, собственика му и публиката водещото зло в България, Европа и в цял свят. Зло, което ни пробутват като силно заразно. А истината е съвсем друга...

Много е удобно за някои всенародният гняв да бъде определен като режисиран, като сценарий. Любослав Пенев заговори за това веднага след мача. За да се стигне до декларация, че всичко трябва да се решава на терена. Точно от тези, които не спират да водят война с ЦСКА извън терена. Кулминацията беше коментар, в който Гриша Ганчев беше директно посочен за организатор на събитията. Наречен "някой си", човекът, подпомогнал толкова българския спорт през годините, колкото никой друг бизнесмен, пак беше обвинен нелепо. Представяте ли си как той може да дирижира повече от 5000 на "Армията", които заявиха своята твърда позиция в името на любимия им ЦСКА? Всеки, който брани "армейския" клуб е платен, ганчевист и какъв ли още не. Да, този "дявол" Гриша Ганчев е виновен за всичко. Сигурно и за войната в Украйна, и за популацията на скакалци в Нова Зеландия. А онези повече от 5000 по трибуните са неговите "терористи", "кукли на конци".

Снимка 584415

Източник: startphoto.bg

Какво се случи преди мача между ЦСКА и гостите от Бистрица? Беше представен Стойчо Младенов, който не спря да говори за разни обединения, единения и други такива "нения". Явно го беше страх да каже истината - че ЦСКА играе на "Армията". Бързо се превърна в господин Амнезия. Любослав Пенев не спираше да говори за "лошото ръководство" на ЦСКА. Не спираха публикацийки и постове. Които вървят години наред. Ето част от тях, публикувани в страницата във "Фейсбук" ЦСКА 1948/CSKA 1948 още през 2017-а година: "Истинските и честни цесекари ще ги разобличим тези микренски ментета и техните помашки подлоги!", "Ние сме ЦСКА, подлогите на Гришата са Литекс!", "Ние сме ЦСКА, вие сте Литекс. Връщайте се в Ловеч и освободете "Армията". Същите тези, които сеят омраза години наред, сега са изненадани от отношението на "червената" публика към делегацията им. Същите тези, които няколко пъти заявиха, че нямат претенции да са ЦСКА, а са нов клуб, пишат в официалния сайт на клуба, че са ЦСКА. А на пресконференциите им слагат пана за... 75 години ЦСКА. Подготвят юбилей другата година. Сигурно пак ще поканят представители на Левски и Лудогорец.

Губиш търга за емблемата и активите на фалиралото дружество. Бивши футболисти не съдят теб за милиони. Друг плаща тези милиони. Съшият този "дявол" Ганчев. Играеш в Бистрица. ФИФА и КАС не определят теб за спортен наследник на въпросното дружество, което беше обявено в несъстоятелност. 99.9% от феновете на ЦСКА не са с теб, а срещу теб. Но ти продължаваш да твърдиш, че си ЦСКА. Опитваш да крадеш история. Дразниш публиката на 31-кратните шампиони ежедневно. Какво очакват твоите представители, когато се появят на стадион "Българска армия", червен килим, хляб и сол ли? Какво очакват легендите, избрали заплата пред имената си, кариерите си и емблемата на ЦСКА?! Феновете на ЦСКА са като лирически герой на Христо Ботев, както правилно отбеляза колегата Красиан Митев - силно любят и мразят. Цял живот боготворяха Стойчо Младенов и Любослав Пенев, сега ги мразят без граници. Мразят ги безплатно. Колкото и на някои да не им се вярва. Как точно те да повярват, когато главите им, мислите им са пълни с финикийски знаци?!

"Бистришките ангели" ли проповядват мир и разбирателство? Нямаше да го има това напрежение, ако след загубения търг за емблемата и активите бяха тръгнали по пътя си, но не с име ЦСКА. Да бяха направили отбор, който да е за пример. Да си постигат резултати, да станат шампиони. Всички да гледаме и да цъкаме, да благоговеем пред този проект. Но не и с име ЦСКА! Не и с непрестанни опити да се краде историята на ЦСКА! Какво стана с честния път към върха? Какво стана с налагането на юноши, само на българчета? Сега, дори всичките звезди на отборите в елита да купят, фенове не могат да си напазаруват. Остават 19, едва ли някога ще са 48... Публика не се купува. Заради това е толкова нелепо твърдението, че Гриша Ганчев бил поръчал събитията на "Армията" в Сектор "А". Целият стадион каза своята тежка присъда в лицата на доскорошните свои любимци. Каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.

Снимка 585730

Източник: startphoto.bg

Ясно е какво стои в основата. Ясно е, че трябва да се пречи, защото при започване на строеж на нов стадион, филмът приключва завинаги. Всъщност, той отдавна приключи. Защото, каквото и да правят "ангелите" от Бистрица, дори един фен на ЦСКА не отива при тях. Продължават си с онези 19, които често са 4-5 при гостувания. Футболът е за хората. Няма ли ги тях, няма смисъл да съществува даден отбор. Клуб без фенове е нищо, бутиков тим без бъдеще.

Накрая няколко думи и за публикацията на Радослав Здравков. Който написа, че бил дал живота си за ЦСКА, а какво получил от феновете в замяна. Със самото твърдение той признава, че ЦСКА си е на "Армията" при своята публика. Въпросите са как е дал живота си за ЦСКА, когато има повече мачове за столичното Локо, а след това отиде да работи в Разград. Помним снимките му, на които играе за... ветераните на Лудогорец. Много е мило това "дадох живота си за ЦСКА". Какво значи? Той насила ли е бил футболист и треньор при "армейците"? Безплатно ли е играл и работил? Не му ли е доставяло удоволствие да е част от най-успелия български футболен клуб? Не е ли имал по-добър живот като част от ЦСКА? Не се ли е къпал в слава заради ЦСКА? Да, ЦСКА даде живот на вас! На всички вас! Живота си за ЦСКА дават феновете. Които не прибират пари от ЦСКА, а дават от своите. Повече от 5000 от тях заявиха ясната си и категорична позиция. Те не са "демоните" на "дявол" Гриша Ганчев. Те са тези, заради които го има ЦСКА! И всеки път ще ви напомнят за себе си. Всеки път, когато опитате да ги провокирате, дразните или предадете.

Vox populi - vox Dei!

Обединен, единен, единствен... Такъв е ЦСКА и всички отново видяха това!

Обединен, единен, единствен... Такъв е ЦСКА и всички отново видяха това!

Публиката спечели победата - и на терена, и извън него