Капитанът на ЦСКА Юрген Матей ще отсъства до средата на май, стана ясно след последните изследвания, които футболистът премина, съобщиха "червените" на официалния си сайт. Защитникът, който получи контузия при гостуването на Ботев (Пловдив), бе прегледан в Нидерландия и бе решено да не се оперира.

Матей вече започна физиотерапия в родината си, където ще остане до края на следващата седмица. След това той ще се завърне в България и ще продължи възстановяването под наздора на медицинскя щаб на ЦСКА.

Друг защитник на "армейците" - Християн Петров, също няма да бъде на разположение на треньора Стойчо Младенов. Младокът получи травма в бедрото по време на приятелската среща със Спортист (Своге) през уикенда и ще отсъства около 4 седмици.

В същото време почти всички национални състезатели на ЦСКА се прибраха в България и вече водят подготовка със съотборниците си. На клубната база в Панчарево очакват само Брадли Мазику и Жорди Кайседо, които все още не са се върнали у нас след двубоите на Конго и Еквадор.