ЦСКА изигра втори пореден слаб мач в рамките на 4 дни. След 2:2 с Етър на "Армията" отборът направи 0:0 в Подгорица срещу много слабия състав на Титоград.

Титоград и ЦСКА не се победиха - 0:0

ЦСКА спази протокола, спечели точка в Черна гора и продължава напред в Лига Европа

Кери принудително заменен, Фабрини отново не впечатли

Общото между двете срещи далеч не са само равенствата.

А и те не са толкова притеснителни, колкото играта на ЦСКА. "Армейците" така и не създадоха чисто голово положение в тези мачове и това е една от сериозните теми за размисъл. Още по-лошото е, че допуснаха опонентите им да имат по-чистите ситуации. В първия мач с Титоград черногорците имаха два доста добри шанса при 0:0.

В трите официални двубоя само един играч на "червените" заслужава отлична оценка и това е вратарят Витаутас Черниаускас. Както през миналия сезон, така и сега литовецът се намеси по най-добрия начин в ключовите моменти и спаси ЦСКА от доста конфузни ситуации.

Към всички останали обаче може да има много обструкции.

Снимка 434398

Източник: CSKA.bg

Защитата издишаше във всяка една среща, халфовата линия се луташе и не показа достатъчно идеи и агресия, а в атака нещата не се получаваха. Четирите гола в първия мач с Титоград не са никакъв показател, предвид начина, по който паднаха. Първият, в края на полувремето, бе след вратарски подарък, което предопредели и развоя на срещата.

Онзи ден в Подгорица ЦСКА не реагира по никакъв начин на слабия си мач с Етър и затвърди представянето си от петък вечер на "Армията". Сигналната лампа вече е светнала. И се чака отговор от ЦСКА на терена.

Разочароващ старт на сезона за ЦСКА, Етър си тръгна с точка от "Армията"

Разочароващ старт на сезона за ЦСКА, Етър си тръгна с точка от "Армията"

Двубоят между двата тима завърши 2:2

Защото сега в Борисовата градина гостуват по-силни съперници като Черно море и Осиек и е време да се види съвсем друга продукция. В противен случай ЦСКА го чакат тежки моменти в събота и четвъртък. В предни позиции има много опции, но чистите положенията липсват. Като някакъв позитив може да се отчетат отличните центрирания от статични ситуации на Греъм Кери.

Греъм Кери под въпрос за мача на ЦСКА с Черно море

Кери под въпрос за следващия мач на ЦСКА

Футболистът едва ли ще попадне в групата за съботния двубой

Но тук си проличава друга слабост на ЦСКА - липсата на силни изпълнители при играта с глава. Нито Соу, нито централните защитници, блестят с ефективно представяне на втория етаж в полето на съперника.

И това сериозно ограничава тима при стандартните положения. Прави впечатление също, че алтернативата на Соу - Тони Уот, все още е далеч от това, което се очаква от него. За 7 мача (6 контроли и 1 официален) шотландецът още не се е разписал.

Снимка 434396

Източник: CSKA.bg

Интересна е ситуацията с руснака Денис Давидов. Офанзивният халф така и не се появи на терена в реванша с Титоград, въпреки че двубоят бе идеална възможност да го видим в действие като титуляр.

Вместо това се заложи на идентични от предходните двубои изпълнители в лицето на Кери, Фабрини и Евандро?!

Началото на сезона дава сигнали за ЦСКА, които трябва да се разчетат навреме. Защото тежките изпитания чукат на вратата.

Гриша Ганчев привика чужденците в ЦСКА, Фабрини и Соу сред най-критикуваните

Ганчев привика чужденците в ЦСКА, Фабрини и Соу сред най-критикуваните

Люпко и Джуретич също проведоха дълъг разговор