ЦСКА ще трябва да прецени на кои свои футболисти ще продължи да разчита и за в бъдеще.

Очаква се в клуба да остане Николай Бодуров, въпреки че опитният бранител заяви към края на първенството, че не е сигурен дали ще продължи кариерата си на "Армията".

Левият бек Жеферсон също ще продължи да носи червения екип. През изминалата пролет той не успя да разгърне напълно потенциала си, но в отбора се надяват да се адаптира по-добре и да се превърне във важен играч. Същото важи за Пинто, Тиаго и Джеси. На 99% остава и крилото Енрике, който отбеляза значителен прогрес във формата си през пролетта.

Снимка 356637

Източник: LAP.bg

ЦСКА планира да задържи и Десподов, поне за още един сезон. Към крилото има интерес от чуждестранни клубове, а и той самият заяви, че вече идва времето да направи крачка напред. Почти сигурно обаче Десподов ще остане, освен ако не се появи много изгодна оферта, което на този етап е малко вероятно.

Що се отнася до капитана Божидар Чорбаджийски - не е изключено ЦСКА да го трансферира през лятото. Към Малинов пък има сериозен интерес. Аустрия се очаква да извади конкретна оферта за неговите права. Щутгарт също следи полузащитника, който изигра силен сезон.

Снимка 356642

Източник: LAP.bg

Напълно неизвестна е ситуацията около Каранга.

Снимка 352752

Източник: LAP.bg

Той ще се присъедини към отбора едва за старта на лагера в Австрия около 20 юни и за него не може да се твърди нищо със сигурност. Интерес има, но поне до август той ще остане на "Армията". След 4-5 дни Каранга би трябвало да замине за възстановителни процедури в Щутгарт.

Мачей Скоржа поема ЦСКА?

Треньор от Полша, който бил известен, поема ЦСКА?

Медиите в родината му го наричат "полския Рафаел Бенитес"...